Premiere de la BMW la IAA Frankfurt 2011 (video)

Din dorința de a impresiona cu tehnologie inovativă, producătorul auto de top BMW deține cu siguranță un rol central în dezvoltarea mobilității viitorului. Aceasta este deviza sub care BMW și-a prezentat cele două concepte BMW i3 și BMW i8, highlight-urile Salonului Auto de la Frankfurt 2011. În plus, producătorul bavarez ne-a prezentat și noul BMW Seria 1 în premieră mondială.

Noul BMW 1 : Mai multă agilitate, mai mult confort mai multă eficiență

A doua generație a modelului compact profită de IAA 2011 pentru o lansare oficială și prezintă noi deimnsiuni în categoria condusului sportiv și a eficienței consumului pe acest segment. Motoare puternice în 4 cilindri cu tehnologia TwinPower Turbo dezvoltată de producător, șasiuri inovatoare, o distribuire eficientă a sarcinii pe axe, precum și tracțiunea spate care  reușește astfel să confere acestui model o sportivitate imbatabilă.

Portofoliul de motorizări constă în două motoare pe benzină, aparținând noii generații, precum și trei variante diesel cu performanțe cuprinse între 100kW/136 CP și 135kW/184 CP. Funcția Start Stop și opțiunea de condus ECO PRO Modus sunt disponibile atât cu cutia automată cât și pe cea manuală. În plus la toate variantele de motorizare a segmentului compact se poate opta pentru o cutie automată în 8 viteze, la care adăugăm suspensia reglabilă, servodirecția variabilă, precum și sistemele de asistare oferite de BMW Connected Drive.

Premierele mondiale : BMW i3 și BMW i8

BMW este recunoscut la nivel mondial pentru viziunile sale futuristice în ceea ce privește tehnologia și performanțele, precum și designul interesant cu care dorește să iasă în evidență.

Conceptul BMW i3: dinamic, urban, fără emisii

Denumit până nu demult Megacity Vehicle, acesta se definește prin propulsia electrică pe care BMW dorește să o implementeze pentru producția de serie, precum și toate provocările pentru aducerea pe șosele a unui model dedicat mediului urban. Cu patru locuri și cu un volum în portbagaj de ca 200l, micuțul se dovedește a fi perfect pentru condusul zilnic, prin adaptarea la cerințele clienților : consum mic și mobilitate crescută.

Fiind un vehicul de dimensiuni reduse, acesta se adaptează perfect în mediul urban, oferind o plăcere cresută în timpul condusului, completată de emisii 0 și liniște, asta pentru că nu vom auzi motorul.

Propulsia electrică oferă 125kW/170 CP și un cuplu de 250Nm. Cuplul maxim este disponibil, fiind o mașină electrică, încă de la pornire, spre deosebire de motorizările normale unde cuplul crește conform rotațiilor. Aceasta îi conferă o agilitate și o sportivitate sporită pentru că reușește să accelereze de la 0-66km/h în mai puțin de 4 secunde, atingând 100 de km/h în sub 8 secunde. Având o cutie cu o singură viteză, aceasta reușește să transmită puterea uniform către roțiile din spate accelerând mașinuța până la 150km/h. În ceea ce privește designul acestui concept, designerii BMW au gândit nu doar un aspect imovativ, dar și unul care să se potrivească unui mediu urban modern, realizând o caroserie absolut specială dintr-un material sintetic pe bază de fibră de carbon.

Conceptul BMW i8 – emoțional, dinamic și eficient

BMW i 8 se prezintă prin configurația sa, drept o mașină sport de ultimă generație:  inovatoare, inteligentă și futuristică. Prin sistemul său unic hibrid PlugIn, reușește să îmbine un motor cu ardere cu unul electric pentru o satisfacție completă în timpul condusului și bineînțeles cu un consum extrem de mic.

Dacă pe axa din față intervine propulsia electrică modificată, concepută de BMW pentru  i8, în partea din spate avem de a face cu un motor în 3 cilindri pe benzină care dezvoltă nu mai puțin de 223 CP și un cuplu maxim de 300Nm. Împreună, cele două propulsii accelerează bolidul în mai puțin de 5 secunde la 100km/h, atingând o viteză maximă de 250km/h.  Conceptul permite și o adaptare 100% electrică cu posibilitatea de a încărca mașina direct de la priză, dar care va lucra împreună cu un motor economic.

O altă viziune interesantă este faptul că la motorul cu ardere BMW a adaptat un generator de voltaj înalt, prin care motorul produce energie care va fi transmisă către un condensator pentru înmagazinare. Prin cele două propulsii care acționează  simultan asupra mașinii, BMW i8 dispune așadar de o tracțiune integrală, care conferă modelului stabilitatea dorită.

foto & video: Lucian Cosma

You may also like...

2 Responses

  1. […] Premiere de la BMW la IAA Frankfurt 2011 […]

  2. […] PREMIERE DE LA BMW LA IAA FRANKFURT 2011 (VIDEO) […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.